Vitabiotics

gebelik-multivitamini-pregnacare

Gebelik Multivitamini Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebelik kadın hayatının en heyecanlı anlarından bir tanesidir. Ancak gebelik sürecinde anne karnındaki bebeğin de büyümek ve gelişmek için vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Bu vitamin ve mineraller hem anne sağlığı hem bebek sağlığı için oldukça önemlidir. Gebelik dönemi öncesi, sırası ve sonrası olmak üzere beslenmeye dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Ancak anne adayı ne kadar düzenli beslenirse beslensin bazen yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle gebeliğe hazırlanırken, gebelik sırasında ve gebelikten sonra hekimlerinizin bilgisi ve önerisi dahilinde multivitamin kullanmak annenin ve bebeğin sağlığı için önem arz eder. İngiltere’nin 1 numaralı gebelik multivitamini olan Pregnacare Original hakkında ve multivitamin seçiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için yazının devamını inceleyebilirsiniz.

Gebelik Multivitamini: Pregnacare Original

Gebelik döneminde günlük beslenme planına takviye olarak bazı vitaminleri kullanmak oldukça önemlidir. Pregnacare Original içeriğinde bulunan folik asit, demir, çinko gibi mineraller, B12, B6, C vitamini gibi vitaminler sayesinde gebelik döneminde anne adayının ve bebeğin ihtiyacı olan pek çok vitamini ve minerali sağlamaktadır. Pregnacare Original 400 mg folik asit içerir. Folik asit gebelik öncesinde ve sırasında anne adayı için ve bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir. Düşük folat düzeyi, fetüsün gelişiminde nöral tüp kusurları için risk faktörüdür. Bu nedenle anne adayının takviye olarak folik asit alması gerekir. 

Pregnacare Original içerisinde bazı hayati fonksiyonların devamı açısından önemli minerallerden bir diğeri olan magnezyum minerali de içerir. İçeriğinde bulunan 150 mg magnezyum sayesinde anne adayında yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına destek olurken, normal enerji metabolizmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda magnezyum normal kemiklerin ve dişlerin sağlığına katkıda bulunduğu için hem annenin hem bebeğin sağlığı açısından önemli minerallerdendir.

Gebelik Döneminde Nelere İhtiyacım Var?

Hamilelik kadın vücudunda pek çok değişikliğin yaşandığı bir süreçtir. Hormon düzeylerinde yaşanan değişimler ve büyüyen rahim anne adayının bel ve sırt ağrıları yaşamasına neden olabilir. Pregnacare Original içerisinde bulunan 10 mg D vitamini ve 70 mg K vitamini sayesinde normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda D vitamini kalsiyum ve fosforun normal emilimine yardımcı olan vitaminlerden bir tanesidir. Hamilelikte kalsiyum düzeyinde olan değişiklik normal saç ve diş sağlığını etkileyebileceği için bilinçli olmak önemlidir.

Hamilelik döneminde anne adayının bağışıklık sistemi zayıflar, bu nedenle bu dönemde anne adayının bağışıklık sistemini güçlü tutması önemlidir. Pregnacare Original içerisinde bulunan 70 mg C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Bunlara ek olarak gebelik döneminde anne adayının demir rezervinin yeterli miktarda olması da annenin ve bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir. Gebelik multivitamini seçerken içeriğinde bulunan demir miktarına da dikkat edilmesi önerilmektedir. Pregnacare Original içerisinde 17 mg demir ihtiva eder. 

Pregnacare Original B kompleks vitaminleri açısından da zengindir. İçerisinde normal enerji metabolizmasına katkıda bulunarak yorgunluğun ve bitkinliğin azaltılmasına yardımcı olması ile bilinen 20 mg B3 vitamini (niasin) bulunur. Aynı zamanda B1, B2, B5, B6 ve B12 vitaminleri de Pregnacare Original içerisinde yeterli miktarda bulunan vitaminler arasındadır.

Gebelik döneminde anne adayının ihtiyacı olan minerallerden bir diğeri çinko mineralidir. Çinko minerali saçın normal fonksiyonuna katkıda bulunan, normal göz sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ile bilinen A vitaminin normal fonksiyonuna destek olan ve normal DNA sentezine katkıda bulunan önemli bir mineraldir. Pregnacare Original içerisinde bulunan 15 mg çinko sayesinde anne adayının ve bebeğin ihtiyaç duyduğu çinko minerali rezervine destek olur.

Gebelik Multivitamini Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gebelik döneminde anne adayının bağışıklık sistemi bebeğin zarar görmesini engellemek için zayıflar. Bağışıklık sisteminin zayıflaması, anne adayının viral ve bakteriyel enfeksiyonlar karşısında savunmasız kalmasına neden olabilir. Bu nedenle bu süreçte anne adayının bağışıklık sistemini güçlü tutması hem annenin hem bebeğin sağlığı için önem arz eder. Hamilelikte doğru beslenme, sağlıklı yaşama ve gerektiğinde sağlık profesyonelleri tavsiyesi ile gebelik multivitamini kullanılmalıdır. Gebelik multivitamini seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. 

Pregnacare Original İngiltere’nin 1 numaralı gebelik vitaminidir. Gebelik vitamini seçerken ve kullanırken doğru ve etkili dozlarda, tek takviye ile tüm ihtiyaçların karşılanmasına dikkat edilmesi önerilir. Gebelik döneminde kullanılan multivitaminin içerisinde D vitamini, folik asit, magnezyum, demir, çinko, C ve K vitamini bulunması hem annenin hem bebeğin sağlığı açısından önemlidir.

Pregnacare Original içerisinde gebelik döneminde anne adayının ihtiyacı olan pek çok vitamin ve mineral yeterli miktarda bulunmaktadır. Gebelik öncesinde, sırasında ve sonrasında alanında uzman kadın doğum doktorları gerekli tetkikleri yaptıkları anne adaylarına magnezyum, kalsiyum, çinko gibi mineralleri takviye olarak almalarını önerebilir. Aynı zamanda anne adaylarının B kompleks vitaminleri, C, D, E ve K vitamini gibi gerek bağışıklık sistemi üzerinde gerek saç, kemik, diş ve cilt normal sağlığı üzerinde olumlu etkileri ile bilinen vitaminleri içeren preparatları kullanmaları hem kendi sağlıkları hem bebeklerinin sağlığı açısından önemlidir. 

Gebelik sürecinde bağışıklık sistemi zayıflayan anne adaylarının virüs ve bakteri kaynaklı rahatsızlıklarla daha sık karşılaşma ihtimalleri vardır. Aynı zamanda gebelik süreci anne adayının vitamin ve mineral bakımından zengin besinler ile beslenmesi gerekli olan bir süreçtir. Ancak insan vücudu besinler yoluyla bu vitamin ve minerallerin küçük bir kısmını vücuduna alabilir. Özellikle gebelik sürecinde uzman bir doktor kontrolünde anne adayının ve fetüsün ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin hepsini tek takviye ile alabileceği bir multivitamin kullanması önerilebilir.

Kaynakça:

https://bingolkdch.saglik.gov.tr/TR,220265/gebelik-ve-vitamin-kullanimi.html

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1096342

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/01/20170126M1-5-1.pdf

Senin Vitaminin Hangisi?

X