Vitabiotics

cignenebilir-d-vitamini

Türkiye’nin Çiğnenebilir D Vitamini: Ultra Vitamin D Gummies

Vitaminler canlıların normal yaşam fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olan mikro besin öğeleridir. Ancak yanlış beslenme alışkanlıklarının yaygınlaşması ile birlikte tüm dünyada vitamin eksikliğine bağlı sağlık sorunlarının sayısı da giderek artmaktadır. Özellikle, pandemi döneminde kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması insanların güneş ışınlarından yeterince faydalanamamasına bunun sonucunda da güneş vitamini olarak da bilinen D vitamini eksikliğinin toplumlarda giderek artmasına neden olmaktadır. Bilim insanlarına göre; D vitamini yetersizliği veya eksikliği bulunan kişilerin önerilen dozlarda D vitamini takviyeleri kullanmaları önemlidir. Ancak çoğu zaman insanlar günlük işleri arasında bu takviyeleri kullanmayı unutur. Bunun şimdi çok daha kolay bir yolu var. Çiğnenebilir D vitamini artık Türkiye’de. D vitamininin insan sağlığı için önemi ve yeni nesil çiğnenebilir D vitamini hakkında detaylı bilgileri yazının devamında bulabilirsiniz.

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Çiğnenebilir D Vitamini

Çiğnenebilir D vitamini Ultra D Gummies’ten bahsetmeden önce D vitamininin ne olduğundan ve insan sağlığı için öneminden bahsetmek gerekir. Dünyanın salgın hastalıkla mücadele ettiği bugünlerde bilim insanlarının özellikle üzerinde durduğu D vitamini; A, E ve K vitaminleri gibi yağda çözünen vitaminlerdendir. B kompleks ve C vitaminleri böbrekler yoluyla vücuttan atılırlar. D vitamini gibi yağda çözünen vitaminler ise vücutta az miktarda da olsa depolanabilir. D vitaminini diğer vitaminlerden ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi de insan vücudunda sentezlenebilen bir vitamin olmasıdır. 

D vitamininin D2 ve D3 olmak üzere iki ana formu bulunur. Bunlardan D3 formu güneş ışınları yardımıyla insan vücudunda üretilen, D vitamininin tercih edilen bioaktif formudur. D2 ise bitkilerde bulunan bir maddenin güneş ışınlarına maruz kalması ile üretilir. İnsanlar D2 formunu bitkisel gıdalardan temin ederler. Çiğnenebilir D vitamini Ultra D Gummies içeriğinde 1000 IU D3 vitamini bulunur. 

Neden D Vitamini?

Diğer vitaminlerle kıyaslandığında besinler yoluyla D vitaminini temin etmek oldukça zordur. İnsan vücudunun ihtiyacı olan D vitamininin büyük kısmı güneş ışınları yardımıyla insan derisinde üretilir. Güneş vitamini olarak da adlandırılan D vitamininin insan sağlığı için faydaları saymakla bitmez. Bunların başında D vitamininin normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunması gelir. Bu nedenle özellikle menopoz çağındaki kadınların, gebelerin ve ergenliğe yeni girmiş olan bireylerin kemik sağlığının korunması için D vitamini önemlidir. Ayrıca D vitamini normal kas fonksiyonunun korunmasına da yardımcı olur. Diş sağlığı için de önemli vitaminlerden olan D vitamini normal dişlerin korunmasını destekler. Bunlara ek olarak, D vitamininin insan sağlığı üzerindeki en önemli faydalarından bir tanesi de kalsiyum ve fosforun normal emilimine ve kan kalsiyum düzeyinin korunmasına katkıda bulunmasıdır. Pandeminin ilk ortaya çıktığı günlerden bu yana bilim insanlarının da sıklıkla üzerinde durduğu D vitamini bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunan önemli vitaminlerdendir. 

D vitamini düzeyi kan tahlilleri ile kolaylıkla belirlenebilir. Kan tahlilleri sonucunda kandaki D vitamini düzeyi 20 ng/mL’den düşük ise D vitamini eksikliğinden, 21-29 ng/mL aralığında ise D vitamini yetersizliğinden bahsetmek mümkündür. Uzmanlar D vitamini eksikliği ve yetersizliği bulunan bireylerin D vitamini takviyesi kullanmalarını önerir.

D vitamini takviyesi denildiğinde pek çok insanın aklına sprey, kapsül veya tablet formlarında üretilen D vitamini takviyeler gelir. Ancak çoğu zaman tablet yutmakta güçlük çeken bireyler bu takviyeleri kullanmayı unutur ya da erteler. D vitamini takviyelerinden verim alabilmek ise bu takviyelerin düzenli ve disiplinli kullanılması ile mümkündür. Türkiye’nin ilk ve tek çiğnenebilir D vitamini olan Ultra D Gummies; doğal portakal aroması ile tatlandırılan ve yumuşak yapısıyla kapsül, tablet veya sprey formlara göre kullanımı çok daha kolay ve eğlenceli olan bir D vitamini takviyesidir. 

Çiğnenebilir D Vitamini Ultra D Gummies Özellikleri

C vitamini, çinko, selenyum, magnezyum ve cranberry ürünleri gibi multivitaminlere ek veya ayrı olarak alınabilen portföyü ile Türkiye pazarında yer alan İngiltere’nin bir numaralı D vitamini markası Ultra şimdi çiğnenebilir D vitamini takviyesi ile Türkiye’de. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş olan Ultra D Gummies, vegan ve vejeteryan yaşam şeklini benimsemiş olanların da gönül rahatlığıyla kullanabileceği ilk ve tek D vitamini takviyesidir. İçeriğinde herhangi bir katkı maddesi, koruyucu madde ve yapay renklendirici bulunmaz. Aynı zamanda laktoz ve maya da içermeyen Ultra D Gummies bu ürünlere alerjisi olanların da kullanabileceği bir D vitamini takviyesidir. 

Tüm dünyada yaygın olarak görülen D vitamini eksikliği Türkiye nüfusunun da bir kısmını etkisini altına almış bir durumdur. Özellikle pandemi ile birlikte uzaktan çalışmaya geçilmesi, eğitimlerin online yapılması gibi sebeplerle kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması ile birlikte güneşten uzak kalınması D vitamini takviyelerini daha da önemli hale getirdi. Çiğnenebilir D vitamini Ultra D Gummies özellikle pandemi döneminde uzaktan eğitime geçilmesi ile birlikte güneş ışınlarından yeterince faydalanamayan 11 yaş üzeri çocukların da kullanımına uygundur. 

Dünya üzerinde daha çok bağışıklık sistemini ve kemik gelişimi desteklemesiyle konumlanmış durumda olan D vitamini bunlara ek olarak insan vücudunda kasların normal fonksiyonunu desteklemekten, normal dişlerin korunmasına kadar pek çok farklı alanda görev alır. Bu nedenle siz de sağlıklı bir yaşam için bir uzmana danışarak D vitamini düzeyinize baktırmayı ve gerekli olması halinde D vitamini takviyesi kullanmayı ihmal etmeyin.

Kaynakça:

https://www.turkosteoporozdergisi.org/archives/archive-detail/article-preview/an-pandemisi-d-vitamini-eksiklii-ve-yetersizlii/8127

https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/beslenme/menapoz-doneminde-beslenme.html

https://sagligim.gov.tr/bebek-sagligi/444-saglikli-hayat2/ergen-sagligi.html

https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/964953

https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/824603

Senin Vitaminin Hangisi?

X